Din anul 2019, sunt Președinte al Senatului Universității din Oradea.
Senatul universitar trebuie să reprezinte, echitabil, interesele întregii comunităţi academice.
Doar în acest context strategia de dezvoltare a universităţii poate fi eficientă, fiabilă. Rectoratul, decanatele și departamentele, respectiv Senatul sunt structuri cu competenţe, în general, distincte, dar care au ca scop primordial dezvoltarea Universităţii din Oradea și transformarea acestei instituţii în unul din cei mai importanţi piloni ai comunităţii orădene. Câtă vreme acest obiectiv subordonează toate celelalte acțiuni ale mediului academic, cresc șansele de succes în afirmarea și recunoașterea universității noastre.
Ce este Senatul Universității din Oradea?
- este cel mai înalt for de decizie şi deliberare la nivelul Universităţii
- reprezintă echitabil interesele întregii comunităţi universitare
- are ca scop primordial dezvoltarea Universității
- hotărârile adoptate de Senatul universitar sunt obligatorii pentru toţi membrii comunităţii Universităţii din Oradea
Care sunt obiectivele Senatului Universității?
În vederea dezvoltării Universității din Oradea, proiectele care ar trebui supuse cu prioritate dezbaterii în cadrul Senatului Universității din Oradea sunt:
Motivele pentru care o parte a absolvenților de liceu orădeni preferă să aleagă alte centre universitare sunt diverse și, unele, obiective, dar, cu siguranță, printre ele se numără și calitatea vieții studențești. Există entități economice și administrative care doresc să contribuie la îmbunătățirea calității vieții studenților noștri. Nu trebuie decât să creăm cadrul care să permită dialogul tripartit Universitate-studenți-comunitate.
Toate deciziile care afectează în mod direct studenții trebuie luate doar după consultarea reprezentanților acestora. E necesar ca studenții să participe direct la toate etapele din proiectele corelate activității lor și nu doar să fie informați despre deciziile adoptate.
Motivația acestei propuneri este dată de unele elemente anacronice sau incompatibile ce se regăsesc în Carta universitară și anexele ei. Aceste documente au fost elaborate în 2011 iar o revizie generală a lor a fost programată la începutul anului 2015 când se considera că vor putea fi cuprinse majoritatea modificărilor necesar a fi adoptate pentru a elimina eventualele inadvertențe constatate până la acel moment.
O analiză exhaustivă a prevederilor din documentele interne ale universității va scoate la iveală foarte multe elemente redundante și suficiente elemente contradictorii. O compatibilizare și eficientizare a acestora va reduce semnificativ numărul și dimensiunea regulamentelor și procedurilor.
Pentru a motiva această propunere este suficient să fie analizate numărul și dimensiunea hotărârilor de senat de la universitățile din centrele studențești apropiate (U.V.T. și U.B.B. de exemplu).