Sunt deputat ales ales în circumscripția electorală nr.5 Bihor din partea Partidului Național Liberal. 

Comisii parlamentare

Fiecare Cameră îşi constituie comisii permanente şi poate institui comisii de anchetă sau alte comisii speciale. Camerele îşi pot constitui comisii comune.  Comisiile din care fac eu parte sunt:

Realizări

Mandatul de deputat este o onoare ca îmi dă privilegiul și responsabilitatea de a-mi reprezenta alegătorii în cel mai înalt for legislativ. Iată ce am făcut din 2020 si până acum:

Care este rolul unui deputat?

Deputaţii şi senatorii, în calitatea lor de reprezentanţi aleşi ai poporului român, îşi îndeplinesc îndatoririle şi îşi exercită drepturile în conformitate cu Constituţia, legile ţării şi regulamentele Camerei Deputaţilor şi Senatului, pe toată durata mandatului pe care îl deţin.

Deputaţilor şi senatorilor le este interzis să îşi asume faţă de persoanele fizice sau juridice obligaţii financiare ori de alt tip, menite să influenţeze exercitarea mandatului cu bună-credinţă, potrivit propriei conştiinţe.

Deputatul are îndatorirea de a acţiona în interesul întregii naţiuni şi al locuitorilor din circumscripţia electorală pe care o reprezintă, respectiv al cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, pe care îi reprezintă.

Deputaţii şi senatorii trebuie să dea dovadă de transparenţă în activitatea parlamentară.

Deputaţii şi senatorii au obligaţia menţinerii unui dialog permanent cu cetăţenii pe problemele care îi interesează şi care rezultă din asumarea şi exercitarea mandatului de parlamentar.

Deputaţii şi senatorii sunt datori să manifeste pe durata exercitării mandatului fidelitate faţă de România şi popor şi respect faţă de oameni.

Deputaţii şi senatorii sunt obligaţi să respecte prevederile regulamentelor, să se supună normelor de conduită civilizată, de curtoazie şi de disciplină parlamentară şi să nu aibă atitudini sau să folosească expresii ori cuvinte injurioase, ofensatoare, discriminatorii sau calomnioase.

Comisiile Camerei Deputaţilor şi Senatului care au în competenţă analiza problemelor de disciplină parlamentară elaborează, în şedinţă comună, proiectul Codului de conduită al deputaţilor şi al senatorilor şi îl înaintează birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, în vederea înscrierii pe ordinea de zi a plenului celor două Camere.

Codul de conduită al deputaţilor şi al senatorilor se adoptă prin hotărâre, în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu votul majorităţii membrilor.

Suveranitatea națională aparține poporului român

România este o republică semi-prezidențială. Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum. Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării în care se dezbat și se aprobă legile care guvernează societatea. Parlamentul este alcătuit din Camera Deputaţilor şi Senat, care adoptă legi, hotărâri şi moţiuni, în prezenţa majorităţii membrilor. Legile sunt legi constituţionale (prin care se modifică Constituţia), legi organice şi legi ordinare.

Etapele principale ale procedurii legislative sunt:

În condiţiile prevăzute de Regulament, Camera Deputaţilor poate adopta proiecte de legi şi propuneri legislative în procedură obişnuită sau în procedură de urgenţă.

{"cpt":"blog","style":"2","columns":"3","show":12,"from_category":["politic"],"order":"DESC","orderby":"DESC"}

Ultimele noutăți