Întâlnire cu tinerii din Oradea interesați de viața politică și activitatea de parlamentar

Am participat, zilele trecute, la Școala de Vară ”Jean Monet” organizată de Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării din cadrul Universității din Oradea. Tema de anul acesta a activităților derulate între 11 și 15 iulie este ”Tineri informați & implicați în guvernanța multinivel a Uniunii Europene”, fiind coordonată de lect. univ. dr. Alina-Carmen Brihan, de la Departamentul de Științe Politice și Științele Comunicării. 

În cadrul întâlnirii am avut discuții cu elevi ai școlilor din Oradea, care sunt interesați de viața politică și de activitatea de parlamentar. Am abordat și aspecte legate de Universitatea din Oradea, având în vedere că mulți dintre ei își vor continua studiile aici.

Îi felicit pe tinerii prezenți pentru întrebările și provocările din această întâlnire. Este un lucru care îmi dă speranță că aceștia se vor implica în viața politică și socială, la timpul lor, pentru a contribui la dezvoltarea comunităților din care provin.

La ediția din acest an a Școlii de Vară ”Jean Monet” participă elevii claselor a X, a XI-a și a XII-a de la licee din Oradea. Timp de cinci zile, între 11 și 15 iulie 2022, aceștia fac un tur prin procesul decizional al Uniunii Europene, alături de organizatori și specialiști de la nivel european.