OFL Bihor

Vineri, 3 iunie 2022, am acceptat invitația conducerii Organizației Femeilor Liberale (OFL) Bihor și am participat cu plăcere la o întrunire a dragilor noastre colege. Alături de senatorul PNL de Bihor Adrian Hatos, am răspuns întrebărilor doamnelor prezente și am făcut o scurtă prezentare a celor mai importante proiecte legislative pe care le-am depus în această sesiune parlamentară, precum și alte proiecte politice liberale în care sunt implicat. Printre altele, a fost atins subiectul propunerii legislative inițiate de doamnele senatoare PNL Alina Gorghiu și Laura Iuliana Scântei, prin care se modifică modul de întocmire a listelor electorale pentru Senat și Camera Deputaților, astfel încât să se respecte o cotă minimă de 33% de reprezentare pentru femei.

Sunt un susținător al implicării femeilor în politică, dar nu consider că acest lucru trebuie impus prin lege, prin fixarea unei limite – respectul față de femei există și nu trebuie impus.

Am atras atenția faptului că, în drumul femeilor spre funcții alese, singura piedică este femeia însăși.

 

 

 

 

 

 

 

Le-am mulțumit doamnelor din OFL Bihor, și nu doar lor, pentru implicarea în campaniile electorale și le-am urat succes în alegerile care au loc la nivelul organizațiilor de femei ale partidului. Mi-am exprimat opinia că ar trebui să avem mult mai mare grijă de membrii PNL, nu doar în campania electorală, când avem nevoie de ei să lipească afișe și să monteze panouri – să îi menținem activi în organizație și în restul timpului.

Am continuat discuțiile cu ce poate să facă PNL în această perioadă pentru cetățeni și localități, despre programul Anghel Saligny și repartizarea banilor din PNRR către primării în funcție de proiectele depuse.

La întrebarea unei colege care considera că PNL nu sprijină suficient pensionarii am mentionat că, dimpotrivă, multe inițiative legate de creșterea pensiilor aparțin PNL, doar că partidul are unele probleme de comunicare internă și externă.

Mai mult, PNL dorește un sistem de pensii bazat pe o economie reală pentru a asigura sustenabilitatea acestuia. 

În concluzie, a fost o întâlnire colegială extrem de plăcută, marcată de discuții constructive. Am aflat care sunt preocupările și problemele femeilor liberale, pe care le-am notat în agenda mea politică viitoare, pentru a le găsi soluții legislative în Parlament sau acolo unde acestea există.