Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare, care a debutat pe 10 mai, a fost evenimentul principal care a marcat, din punct de vedere politic, luna mai. PNL Bihor vine în fața alegătorilor cu o echipă puternică și propune candidați care au demonstrat prin tot ceea ce au făcut că scopurile lor sunt dezvoltarea comunităților din județ și ridicarea nivelului de trai al bihorenilor.

În această perioadă, în Oradea și în Bihor au continuat lucrările la proiectele de modernizare și dezvoltare pe care administrația bihoreană le-a inițiat.

Tot în mai, credincioșii ortodocși și greco-catolici au marcat cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, Învierea Domnului. De asemenea, pe 9 mai a fost sărbătorită Ziua Europei, iar pe 24 mai PNL a sărbătorit 149 de ani de la înființarea formațiunii politice de istoria căreia se leagă unele dintre cele mai importante momente din istoria modernă a României.

Informații despre toate aceste evenimente și activități pot fi găsite atât pe site-ul caus.ro, cât și pagina mea de Facebook.

 

 

ACTIVITATE POLITICĂ

PNL – 149 de ani de la înființarea partidului

 

Partidul Naţional Liberal a împlinit, pe 24 mai, venerabila vârstă de 149 de ani. Din 1875 ne aflăm în slujba românilor şi de istoria noastră se leagă unele dintre cele mai importante momente din istoria modernă a României: obținerea independenței de stat, ridicarea României la rang de regat, Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari, adoptarea Constituției din 1923 sau relansarea economică după criza din 1929–1933.

Partidul Național Liberal a fost oficial fondat la data de 24 mai 1875, atunci când un grup de liberali, printre care Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, A.G. Golescu, Gh. Vernescu, Ion Ghica, C.A. Rosetti, au pus bazele formațiunii politice care avea să marcheze istoria României moderne.

Pentru PNL, România modernă înseamnă România Europeană. De la începuturile sale și mai ales în ultimii 30 de ani, PNL a ales Europa, a mers mereu spre Europa și a susținut cu succes aderarea noastră la UE și la NATO.

O scurtă trecere în revistă a celor mai importante momente din istoria liberalilor români – pe pagina de Facebook Căuș Vasile Aurel.

 

Florin Birta și Ilie Bolojan, împreună pentru Oradea și Bihor

 

Florin Birta candidează pentru al doilea mandat ca primar al municipiului Oradea, în care are ca ținte finalizarea proiectelor începute și dezvoltarea unor noi proiecte de mare anvergură care vor aduce orădenilor un nivel crescut al calității vieții!

La rândul său, Ilie Bolojan, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean, a mers prin localitățile județului pentru a le explica bihorenilor care au fost proiectele care au marcat primul său mandat în fruntea administrației bihorene.

Pe 9 iunie 2024, prin votul dumneavoastră, veți putea decide continuarea lucrurilor bine făcute! Împreună pentru Oradea și Bihor!

 

 

INFORMAȚII DIN TERITORIU

Educația, o prioritate pentru administrația liberală a Bihorului

Campusul pentru învățământul dual din Oradea va pregăti elevii bihoreni pentru meserii bine plătite. Proiectul este finanțat din fonduri europene și are ca obiectiv pregătirea viitorilor meseriași pentru companiile locale din Oradea. Pentru aceasta au fost construite, printre altele, ateliere, săli de clasă, internat, dispensar și o sală de sport. Din toamna acestui an, elevii vor fi cazați gratuit, iar masa va fi asigurată într-un internat modern. Companiile vor asigura burse pentru elevii care vor fi pregătiți în campus. Astfel, învățământul bihorean se adaptează la realitatea economică.

 

Modernizarea Bibliotecii Județene, în grafic

 

Lucrările de modernizare a sediului Bibliotecii Județene ,,Gheorghe Șincai” sunt în desfășurare, conform graficului asumat la deschiderea șantierului. S-au făcut recompartimentările interioare și demolările prevăzute, iar în săptămânile care urmează va începe reconstrucția zonei de acces în bibliotecă. De asemenea, încep și lucrările la fundația corpului nou ce va extinde clădirea.

În partea din față se lucrează la curățarea pereților și la gletuiri.

În curând vom avea în Oradea o bibliotecă modernă, unde tinerii, sper, vor merge cu drag!

Un material video despre cum va arăta Biblioteca Județeană după modernizare și digitalizare este disponibil pe pagina de Facebook Căuș Vasile Aurel.

 

ALTE EVENIMENTE

 

Pe 9 mai, de Ziua Europei, sărbătorim pacea și unitatea în Europa. Este data la care aniversăm, an de an, momentul istoric reprezentat de „Declarația Schuman”, care a propus ideea unei noi forme de cooperare politică în Europa. Aceasta ar face ca războiul dintre națiunile de pe continent să fie de neconceput. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.
 

 

 
 

Ai întrebări sau vrei să propui o inițiativă legislativă?

SCRIE-MI!